Seks - 7 pitanja i 7 odgovora

Ono što ste od uvek želeli da znate ali niste smeli da pitate…

Postoje stvari koje je zaista teško pitati, čak i najbolje prijatelje. Potražili smo odgovore na nekoliko (tabu) pitanja koje vam je verovatno uvek bilo neprijatno da postavite, a sada konačno možete saznati odgovore na njih:
1. Da li su snovi o seksu sa osobom istog pola znak homoseksualnih sklonosti?

Seksualne fantazije ne treba shvatati bukvalno, jer ponekad u snovima doživljavamo stvari koje ne želimo da nam se dese u stvarnosti. Povremena fantazija ne može biti znak homoseksualnosti, pravi znak homoseksualnosti je kontinuirana želja usmerana ka osobama istog pola.
2. Zašto je ženama lakše da dostignu orgazam bez prisustva muškarca?

Uglavnom zbog toga što je ženi mnogo lakše da se, dok stimuliše tačke zadovoljstva, istovremeno skoncentriše na sopstvene uzbuđujuće misli i fantazije, a uz to nema potrebe da razmišlja o zadovoljavanju muškarca i ispunjenju njegovih fantazija. Ovo je normalna pojava na početku emotivne veze, ali nakon nekog vremena u vezi je bolje da o tome porazgovarate sa partnerom i zajedno otkrijete šta bi zadovoljilo oboje.
3. Muškarci su još uvek zabrinuti oko veličine. Da li je veličina zaista presudna za zadovoljavajući odnos?

Muškarcima je veličina penisa bitna prevashodno jer je tumače kao znak muškosti, a za šta apsolutno nema nikakvog osnova. Vagina je elastična i zahvaljujući tome prilagodljiva različitim veličinama. Seksualno zadovoljstvo ne zavisi od veličine, nego od umetnosti vođenja ljubavi. Ali, ukoliko je penis očigledno veoma mali, on neće moći da stimuliše vaginu, isto tako – ukoliko je prevelik, kod žene će uzrokovati bol.
4. Koji položaj je najbolji kako bi žena doživela orgazam?

Svaki u kom postoji adekvatna stimulacija klitorisa.
5. Koji položaj je najbolji za muškarca?

Neki seksolozi tvrde da je najbolji položaj za muškarca onaj kada je muškarac iznad žene, jer na taj način muškarac sam kontroliše stimulaciju. Drugi opet tvrde da bi čovek trebao da bude ispod žene. Dakle, pošto se stručnjaci ne slažu, odlučite se za položaj koji što vama najviše prija :-)
6. Da li zaljubljenost muškarca u ženu može da uzrokuje probleme sa erekcijom?

Ovakvi problemi mogu se javiti kao rezultat pozitivnog stresa, koji se javlja kada je muškarac u fizičkom kontaktu sa ženom u koju je zaljubljen. Ovo osećanje vremenom nestaje, a zajedno sa njim i problemi sa erekcijom.
7. Da li se seksualna želja pojačava kao rezultat češćih seksualnih odnosa?

Seksualna želja se pojačava kada smo pod uticajem hormona. Takođe postoji pretpostavka da nakon seksualnog odnosa u ljudskom organizmu postoji višak testosterona, koji se naziva i "testosteron želje". Dakle, uopšteni odgovor na ovo pitanje bi bio - da.

Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !