Seksualni nagon se kod žena smanjuje u periodu kada uspostave "stabilnu" emocionalnu vezu, dok muški polni nagon ostaje isti bez obzira na vreme provedeno u vezi, tvrde naučnici. Rezultati istraživanja, u kojem je učestvovalo 530 muškaraca i žena, pokazuju da je 60 odsto tridesetogodišnjih žena često želelo seks na početku veze, ali da se tokom četiri godine provedene u vezi procenat smanjio na 50%, a nakon 20 godina pao je na zanemarljivih 20 odsto.

stabilna vezaSuprotno tome, procenat muškaraca koji su često želeli polne odnose bio je izmedju 60 i 80 odsto bez obzira na vreme provedeno u vezi.Naučnici smatraju da su žene evoluirale na taj način šta imaju jak seksualan nagon u početku emocionalne veze zbog ostvarivanja čvrste veze sa svojim partnerom.Medjutim, kada je ta veza zapečaćena ženama se smanjuje seksualni apetit, dok bi se kod muškaraca motivacija za seksualnim činom mogla potražiti u strahu da ne bude prevareni zbog nekog seksualno aktivnijeg pa samim tim i privlačnijeg muškarca.

Istraživanje je razotkrilo ogromne razlike i po pitanju nežnosti, koja je ženama mnogo važnija nego muškarcima. Oko 90 odsto žena je želelo nežnost bez obzira koliko su dugo u vezi dok je to htelo samo 25 odsto muškaraca koji su u vezama dužim od deset godina.sadržaj preuzet sa sajta Zdravi&Lepi

Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !