Sve je počelo kad su u farmaceutskoj kompaniji Palatin kupili prava za istraživanje materije po imenu Melanotan II. Tu materiju razvili su na fakultetu u Arizoni pokušavajući naći nešto što će ljude sa bledom kožom zaštititi od jakog pustinjskog sunca, a dobili su i više nego što su tražili: novi lek je osim lepog i zdravog tamnjenja kože pospešivao i mršavljenje, ublažavao upale i - podsticao seksualnu želju. No, taj 'Barbie lek' bio je prava noćna mora za marketingaše - previše dobrih osobina onemogućavalo je reklamiranje usmereno na tačno određenu populaciju - pa je odlučeno da se dodatno poradi na onome sa seksom, jer je to naunosnije. I tako je dobiven PT-141.


Kako to funkcioniše? Uštrca se u nos i deluje petnaestak minuta kasnije. Ženski 'pokusni kunići' opisuju "toplinu u genitalijama, žmarce, pulsiranje, jaku želju za seksom", a muški su još konkretniji: "S PT-141 osećaš se uopšte dobro, a ne samo seksualno uzbuđeno, osećaš se mlađim i punim energije" to "Pomaže libidu, imaš i poriv i želju, spreman si...", "Na lestvici od 1 do 5 moja Erekcija bila bi 6" i "Dvaput u istoj noći (58-godišnjak)... Moja žena može uočiti razliku između PT-141 i Viagre".

"Ovaj lijek ne samo da omogućuje lakše postizanje stanja seksualne uzbuđenosti kod ljudi," ističe Michael A. Perelman, šef programa ljudske seksualnosti u njujorškoj Prezbiterijanskoj bolnici i savetnik pri kliničkim testovima za PT-141, "nego bi mogao i doslovno promeniti način na koji razmišljamo i osećamo."


Sve je to lepo i krasno, ali instant-želja najviše će pridoneti tome da konačno imaju seks karijeristički bračni parovi sa 100-satnom radnom nedeljom, koji će sada moći tačno u određenih 5 slobodnih minuta da imaju sex . A nama ostalima to donosi samo pribegavanje drogiranju jer je to jednostavnije od suočavanja s emotivnim problemima, konfliktima ili potrebom za razrešavanjem svakodnevnih dilema i problema. Ako čarobni PT-141 prođe kliničke testove, bojimo se da nas čeka doba instant sex-a nabrzinu, koja s pravim seksualnim zadovoljstvom ima veze koliko i žderanje hamburgera s nogu da se odagna glad ima veze s pravim gastronomskim uživanjem u dobroj hrani.

Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !