Žderačica muškaraca Samanta iz serije 'Seks i grad' i Kim Cattrall, glumica koja ju glumi, totalno su različite osobe, saznajemo u knjizi koju je Kim napisala sa suprugom Markom Levinsonom, kojeg je srela nakon dvadesetogodišnjeg seksa bez orgazma. Par objašnjava da seksualni užitak ne mora biti tajna, pa su svoje iskustvo, tvrde, krajnje iskreno pretvorili u knjigu - 'Zadovoljstvo: Umeće postizanja ženskog orgazma'

Dodaju da nisu seksualni terapeuti, ali su napisali sve ono što je njima nedostajalo u knjigama terapeuta. Tvrde da dosad nisu čitali knjigu koja je otišla toliko daleko kao njihova, ali se nadaju i da će jednoga dana s užitkom čitati neku koja će otići još dalje.
Knjiga se zaista razlikuje od izdanja čiji su autori seksualni terapeuti, a koje se uglavnom sastoje od crteža i upustava o pronalaženju tačaka zadovoljstva, dok Kim i Mark misle da to samo po sebi nije dovoljno – znati određene tačke može biti početak, ali ako nisu ispunjeni određeni uveti, ništa od seksa koji ruši nebo...

Muškarci pojma nemaju?

Kao prvo, treba razbiti neke mitove i iskreno reći da, naravno, postoje muškarci koji ženu znaju dovesti do orgazma, pa i višestrukog, ali su takvi retki. Kad žene iskreno govore o seksu, a to puno češće rade međusobno nego s partnerima, priznaju da orgazam ili uopšte ne doživljavaju ili ga doživljavaju isključivo samozadovoljavanjem.

Sa druge strane, muškarci u proseku malo znaju o ženskom orgazmu, a čak i ako imaju želju zadovoljiti partnerku, čine to 'napamet'. Ni ona ni on uglavnom ne znaju kako jedno drugome reći ili pokazati što treba učiniti.

Razgovorom o seksu ne nestaje magija, a Mark tvrdi da će, koliko god to u početku bilo teško ili nespretno, muškarac kojemu je zaista stalo do partnerkinog zadovoljstva s vremenom razviti intuiciju. Kim i Mark tvrde da svaki muškarac može postati savršeni ljubavnik i da je za to gotovo dovoljna želja i upornost. Naravno, poneki savet dobro dođe, ali ako je cilj ne zadovoljiti se prosekom, nego doživeti uzajamno zadovoljenje, taj će cilj većini parova i biti dostupan.

Veruju da je prvi i osnovni preduslov za sjajan seks želja žene da uživa baš s tim muškarcem i njegova želja da je zadovolji. Suprotno uobičajenim verovanjima, ovaj par tvrdi da se, uprkos tome što muškarci u proseku često i lako doživljavaju orgazme, ipak ne osjećaju najbolje kad sami dožive orgazam, nego je neusporedivo bolje upravo iskustvo kad do kraja zadovolje ženu. Mnogi muškarci to nikada nisu iskusili, pa i ne znaju koliko to dobro može biti. Zato njihova knjiga nije o seksualnim tehnikama, nego o ljubavi i međusobnoj predanosti, tvrde autori.


Treba li za seks talent?

Izneli su lična iskustva, kako pre nego su se upoznali, tako i o onome što su zajedno otkrivali. Mark je prvo seksualno iskustvo doživio kao tinejdžer, sa starijom ženom koja ga je vodila, a da toga i nije bio svestan. Nakon trećeg seksa priznala mu je da je doživela orgazam, a on niti je ranije kontao da ona nije doživljavala orgazme niti je toga puta shvatio da se dogodilo nešto više.

Tvrdi da je tada odlučio postati najbolji mogući ljubavnik i svaku ženu pokušati zadovoljiti, no ni tada nije našao načina kako razgovarati s partnerkama o tome. I kao što su žene podložne pomiriti se s mišlju da seks i nije nešto naročito, tako je razgovor o seksualnom užitku nešto što muškarci uglavnom ne rade, odnosno ne znaju kako bi to činili.

Ne treba biti razočaran ni ako žena sama zna kako se dirati, ali ne zna odmah pokazati muškarcu kako da je on dira. Te se dve stvari razlikuju, pa ženi neće uvek biti ugodno kad joj muškarac radi ono u čemu uživa kad je sama. Najčešće je to zbog činjenice da smo potpuno otvoreni i opušteni kad smo sami, a da s partnerom znamo imati blokade, što je i Kim iskusila: priznaje kako je u tridesetima bila u potrazi za 'onim pravim'. Iako je volela seks i penetraciju, bilo je to ograničeno zadovoljstvo bez orgazma. Čak je potražila i muškarca koji je bio na glasu kao majstor, no tvrdi da je bio očajan.

Upozorava da se, iako je želela zadovoljstvo, s godinama se počela štititi od razočaranja tako što je sve manje očekivala, a samim time je bila i sve manje otvorena. No, kad je upoznala Marka, otvarala se brže nego je i sama mislila da može. Kaže da taj proces traje i danas, jer prostora za nova iskustva i bolji seks uvijek ima.

U četrdesete bez orgazma

Kim tvrdi da je uloga Samante umnogome uticala na njen život, jer je opšte mišljenje da žene koje dobro izgledaju, imaju novac, slavu i u stanju su tako otvoreno glumiti likove poput Samante moraju u stvarnosti imati i sjajne seksualne živote. Voleli 'Seks i grad' ili ne, istina je da je mnogim ženama laknulo kad su videle kako je Samantha prikazana. Većina je izjavljivala kako bi radije bila poput Samante jer ona, iako gotovo čitavu seriju uzaludno traži savršenog, barem uživa u neverovatnom seksu. Kim i Mark bili su uvereni da će njihova knjiga pomoći većini parova da uživaju poput njih.

U međuvremenu je izašlo na videlo da u raju i nije bilo tako savršeno, jer se par rastao, no valjda je barem seks funkcionisao, jer se Kim i dalje smatra ekspertom za to područje - samo što nije izašla njena knjiga 'Everything I Ever Learned About Being a Girl'. Autorka najavljuje da je knjigom želela pomoći tinejdžerima da se bolje nose sa seksualnošću.

Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !