Web sajt LiveScience.com napravio je izbor najzanimljivijih naucnih istraživanja o seksu za 2006. godinu. Saznajte o kojim se istraživanjima radi.

1. Seksi geni
Vaša želja za skidanjem pantalona zavisi od vaših gena. Novo istraživanje je pokazalo da su seksualna želja, uzbudenje i sposobnost odredeni vašom DNA, tako da je slab libido više rezultat biološkog, a ne psihološkog problema.

2. Alergicni na seks
Za žene sa alergijom na spermu ova je godina dala nadu za ugodnijim seksualnim iskustvima. Doktori su prezentovali nacin kako da pomognu ženama s ovom retkom alergijom, tako što ih postepeno izlažu spermi pomocu injekcija i primenom uzoraka razredene sperme.

3. Rizik ljubavi
Muškarci se trebaju suociti s cinjenicom da su žene veoma izbirljive kada se radi o odabiru muškarca. Naucnici su otkrili da riskantno ponašanje muškaraca radi impresioniranja žene, ustvari, predstavlja muško postavljanje prioriteta opstanka vrste ispred prioriteta opstanka pojedinca.

4. Zacepite ga
Izgleda da u buducnosti nece samo žene imati veliki izbor kontraceptivnih sredstava, jer je tokom prošle godine niz muških kontraceptivnih sredstava prošlo kroz fazu klinickih ispitivanja. Ako se ove metode odobre, muškarci ce moci birati izmedu uzimanja hormona koji ce ogranicavati produkciju sperme ili sredstava koji funkcionisu na principu cepa koji blokira napuštanje sperme iz organizma.

5. Seks: Zašto ga upražnjavamo?
Naucnici su razvili mnogo teorija zašto su životinje, ukljucujuci i ljude, evoluirali na taj nacin da se reprodukuju putem seksa, uprkos mnogim poteškocama u privlacenju partnera. Jedno istraživanje u protekloj godini sugerise da seksualna reprodukcija može koncentrisati štetne mutacije u pojedincu koji onda biva odbacen prirodnim odabirom. Naucnici tek treba da objasne kako je došlo do evolucije ovog fenomena.

6. Pravila privlacnosti
Naucnici polako dolaze do saznanja šta je to što ljudi nalaze atraktivnim u potencijalnim partnerima i zašto je to tako. Najcešce su fizicke karakteristike, kao što su simetrija, odnos obima struka i kukova, struktura lica. Sve to može pokrenuti reakciju privlacnosti. Lepota odaje informacije o zdravlju i plodnosti potencijalnog partnera. Ali na kraju ponašanje osobe ima uticaja na dugotrajnost veze.

7. Lažov, lažov
Ispada da smo svi mi lažovi kada se radi o seksualnom životu. Jedno online istraživanju pokazalo je da su mnogi muškarci i žene lagali kada se radilo o broju seksualnih partnera koje su imali. Žene teže da taj broj umanje, dok muškarci preteruju.

8. Posljednji u nizu
Posljednji mužjak koji se pari sa jednom ženkom je najvjerovatniji otac potomstva te ženke, zakljucili su naucnici u prošloj godini. Ovo barem vredi kod vrsta kod kojih se ženke pare sa više partnera u nizu. Sretni momak na kraju niza može iskoristiti prednost cinjenice da je posljednji, jer su njegovi prethodnici verovatno neutralizovali oštrinu ženskog reproduktivnog sistema.

9. Više kofeina, više seksa?
Za one koji ne zavise od svoje dnevne doze kafe da bi otvorili svoje oci, malo kofeina bi moglo biti dovoljno za pobudivanje seksualnog nagona. Naucnici su otkrili da je ovo sigurna cinjenica kod ženskih pacova, koji su bili motivisani za cešci seks kada im je bio dat kofein koji do tada nisu unosili u organizam


Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !