Umesto bajki i mitova zadovoljstvo

Lazi o orgazmu

• Od legende klitorisa do otkrica G - tacke ili odakle stiže žensko zadovoljenje

Orijentacija prema ustaljenim ili novim seksualnim normama dovela je mnoge parove u corsokak.

- Pogledajte samo reklame i TV spotove, sve same superžene i supermuškarci! - kaže psiholog iz Hamburga, Angelina Borgez. - Pogrešna slika seksualnosti gotovo da
nareduje da u svakom odnosu oba partnera, obavezno moraju da dožive orgazam.
Kakav pritisak!?


Mit o klitorisu


Da li je klitoris jedini izvor seksualnog zadovoljenja kod žene? I, dok je plejada seksologa odgovarala pozitivno, Frojd, otac psihoanalize, tvrdio je sasvim suprotno - vagina je "sve i sva". Najzad su se žene ohrabrile da same odgovore na ovo pitanje. Jedva jedna trecina anketiranih priznaje da trenje penisa u vagini izaziva orgazam.

- Osetljive zone se stimulišu i na taj nacin žena doživljava ekstazu - tvrdi psiholog Dajana Rker.

Ali... NJena koleginica iz Hamburga, Angelina Borgez smatra da su obe "tehnike" neophodne.

- Žena doživljava orgazam stimulacijom klitorisa i kontrakcijom vagine.
Ovo saznanje ce možda zaustaviti vekovnu tradiciju nekih naroda u Africi i Aziji da obrezuju devojcice, jer navodno klitoris ih uvodi u strast i neverstvo!!!


Psiha ili telo


Sama si kriva, ako ne možeš da doživiš orgazam! Parola, koja stolecima pritiska ženu, ne dozvoljavajuci joj da se opusti.

Najnovija istraživanja u SAD dokazala su da odsustvo zadovoljstva može da bude medicinski uzrokovano, nedostatkom hormona ili smetnjama u krvotoku.

- Ne samo u prelaznim godinama klimaksa, vec i u ranoj mladosti ovi problemi izgledaju
dramaticno, a mogu se veoma brzo otkloniti dodavanjem odredenog hormona, na primer apomorfina ili cak muškog hormona testosterona, koji pojacava seksualno uživanje.

Najnoviji eksperimenti doktora Stjuarta Meloja, specijaliste za borbu protiv bolova, otkrili su da stimulacija kicmene moždine elektronskim impulsima, automatski dovodi do orgazma. Slucajno otkrice!


Muška uloga


Seksualno zadovoljstvo zavisi od mnogih cinilaca. Odnos prema sopstvenom i partnerovom telu ili kucnom vaspitanju, društvenom okruženju...

- Odnos partnera prema samom cinu, ali i njegova tehnika su presudni za uživanje žene - tvrdi Angelina Borgez.

Ko stimuliše pogrešne delove tela, misli samo na sopstveno zadovoljstvo, ne može uspešno da igra u dvoje. Od njega zavisi da li ce probuditi njenu maštu. Sigurno je da žena može da mu ukaže, šta je uzbuduje, a šta ne. I, na kraju, voleli muškarci to da cuju ili ne, i velicina igra ulogu!

- Gde nema nicega, nema ni trenja - kategoricna je psiholog Borgez.


Leto bez sunca


Da li je seks bez orgazma uopšte seks? Mnogi tvrde da je to kao leto bez sunca!

- Vrhunac ili orgazam je samo kugla šlaga na sladoledu seksualne igre, ali zašto bi morao da bude centralni element? - pita se Dajana Eker. I, odmah odgovara da je to muški mit:

- Žene, nasuprot muškarcima, vole igre i uzbudenja i kad nema cilja.
Nežnost i bliskost je mnogo važnija za nju nego za njega. Ko se usredsredi na zadovoljstvo od nekoliko sekundi ogranicava uživanje.

- I bez orgazma mogu oba partnera da budu zadovoljna, ko je to doživeo kao spajanje nežnosti i igru ljubavi, uživao je u pravoj - ljubavi, - kaže Angelina Borgez.


Ko je bolji glumac


To, da muškarci ne znaju da odglume orgazam, je cista laž! Polovina anketiranih muškaraca, po ovom pitanju odgovorila je da im se vec dogodila - gluma. Jedino je teže slagati iskusnu ženu, jer gde je sperma?!

- I u ovoj oblasti moguce su prevare, muškarac obicno prilikom ejakulacije ispusti kašicicu tecnosti, a ko ce posle toga da analizira šta je vlažnost njene vagine, a šta njegova sperma - objašnjava Angelina Borgez.

Prema tome, njegova gluma moguca je baš koliko i njena. Muškarac želi da bude izuzetan ljubavnik, nece da razocara partnerku. Nažalost, ona poruka: "Muškarac može kad god hoce" ne stoji baš na cvrstim nogama!


Tacka "G" garant uspeha


Naucnik Ernest Grefenberg otkrio je 1950. godine takozvanu tacku G kao posebno osetljivu vrstu tkiva u vagini, negde paralelno s mokracnim kanalom, koja se pri trljanju lako uvecava.

Eksperimentalno, postojanje ove erogene zone je dokazano, ali ne igra istu ulogu kod svih žena.

Orgazam nije zagarantovan, a zadovoljstvo nije ono, što je u modi vec individualno uživanje.


I orgazam se trenira


Teniski udarac se uci godinama, samo orgazam mora da se desi sam po sebi! Naravno, ovo mišljenje je pogrešno.

- LJubavna igra traži vreme, pažnju i volju. Sama žena masturbacijom otkriva erogene zone, koje koristi kasnije u igri u dvoje - stav je seksologa.

Volf Ajher sa Univerzitetske ginekološke klinike u Hajdelbergu tvrdi da gimnastika donjeg dela stomaka, vagine i cmara može da ojaca muskulaturu i pobošlja put do zadovoljstva. To je stezanje i opuštanje mišica, kao da želite da mokrite, a zatim stežete i sprecavate mokracu da istekne. Vežba se, inace, preporucuje ženama koje pate od spuštanja materice i bešike!


Jednom kao ni jednom


Kao što ne može baš sto odsto da se dokaže postojanje G - tacke, tako je veoma problematicna tvrdnja da neke žene doživljavaju multiorgazme, jedan za drugim! Ko je sposoban da u tim trenucima proceni da li se radi o orgazmu u talasima ili ponovljenom orgazmu?

Verovanje u tude price i uporedivanje, najveci je teret za ženu. Smatra da je nešto propustila, ako se nije uklopila u istu sliku. Ko kaže da multiorgazam donosi vece zadovoljstvo nego jedan, ali vredan!?


Sekunde ili sati


Limit ne postoji, dokazala je Vera Bodanski, americki seksolog, prikazivanjem video-trake, na kojoj 64. godišnja žena doživljava trocasovno zadovoljstvo uz pomoc srednjeg prsta svog mnogo mladeg muža. Iskreno receno, ko bi to voleo da gleda ili doživi?

Svako može da izazove i doživi maratonski orgazam.

- Komunikacija nerava, klitorisa, vagine i mozga mora da se uskladi da bi uopšte došlo do orgazma. Nije ovaj put kod svake žene isti - kaže psiholog Henri Glas.

Bez obzira na to da li se sve uskladilo ili ne, za Dajanu Eker to izgleda kao pravo mucenje! I, to za oba partnera. Zašto moramo sve da uskladimo? Da li se ovde radi o rekordima, slavi i novcu ili o ljubavi i zadovoljstvu?


Orgazam i zacece


Ko želi da zatrudni mora da nade partnera, koji, naravno mora da ima ejakulaciju. Dosad se mislilo da je njeno zadovoljstvo u tom poslu potpuno nevažno.

Britanski biolozi Robin Beker i Mark Melis dokazali su nešto sasvim suprotno. Ugradili su mini kameru na muški penis i zapazili da se materica kod orgazma žena spušta i grci, tako da se sperma brže prihvata.

Zakljucak je da do lakšeg puta za spermu dolazi, ako žena doživi orgazam. Znaci, ona može da zatrudni i kad ne doživi zadovoljstvo, ali lakše joj se to dogada pri orgazmu.

Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !