Istraživanja o seksu pokazala su da utiče na zadivljujuć niz fizioloških prednosti, od uticanja na dugovečnost do ublažavanja bola. Studije nisu odrežene u tvrdnjama da li zdravstveni benefiti nastaju zahvaljujući samom činu ili emocionalne intimnosti, ali u suština je da fizička intimnost ima sjajne nuspojave, posebno za žene. Dakle, kojih je to šest razloga koji poboljšavaju zdravlje?

Seksom se borite protiv gripa i prehlade. Seksualni odnos jednom ili dvaput nedeljno podiže nivo imunoglobina A za trećinu, antitela koje jača imuniteta tela, pokazala je studija Univerziteta Vilks u Pensilvaniji.

Seks je tretman lepote. U studiji u bolnici Rojal Edinburg u Škotskoj, ispitanici su posmatrali kroz staklo žene u drugoj sobi i pokušavali da odrede njihove godine. Oni koji su njima izgledali sedam do 12 godina mlađe, konzumirali su seks u proseku četiri puta nedeljno. Dobro, možda oni i imaju toliko ĆzabaveĆ jer izgledaju mlađe. Ali verovatno je pomagao i seks, kažu istraživači. Jedan od razloga je što seks podiže nivo estrogena u žena, zbog čega im je kosa sjajnija a koža gipkija. 

Mršavite seksom. Nešto više od četiri kalorije u minuti (ista količina kao kada biste hodali čitav sat). Mislite o tome kao delu vašeg nedeljnog režima vežbanja.

Seks pomaže u borbi protiv glavobolja. Dakle, pripadnice lepšeg pola, ne izvlačite se na ovu foru. Za žene bi migrena zapravo trebalo da bude razlog za vođenje ljubavi: uzbuđenje koje osećamo podstiče lučenje endorfina i kortikosteroida, koji su prirodni analgetici.

Seks pomaže u uspostavljanju redovnijeg menstrualnog ciklusa. Niz studija bihejvioriste endokrinologa Vinfreda Katlera i njegovih kolega sa Univerziteta Kolumbija i Stenford otkrili su da žene koje imaju bar jedan seks nedeljno (osim za vreme menstruacije) imaju redovniji ciklus od apstinenata ili sporadično aktivnih. Srodna istraživanja utvrdila su da i lezbejski snošaj ima isti efekat. Katler tvrdi da je za ovakav boljitak kriva intima a ne orgazmi i kaže: "Redovno vođenje ljubavi sa partnerom kom je stalo do vas ima izuzetan uticaj na zdravlje i blagostanje žene".

Seks sprečava neželjeno mokrenje. Žene koriste mišiće donjeg dela karlice da zaustave protok urina. Kako stare, one moraju da vežbaju te ise mišiće kako bi ostali aktivni i tako spreče neželjeno mokrenje. Ti isti mišići se vežbaju za vreme seksualnog odnosa, ali kao i bilo koja druga vežba, ovo zahteva doslednost.
Leave a Reply.

  Author

  ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

  Archives

  July 2012

  Categories

  All

  Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !