Jedna je Afrikanka izumela kondom za koji tvrdi da služi sprecavanju silovanja. Kondom se pricvršcuje za nasilnikov penis, a može se odstraniti jedino operativnim putem.

"Nikad ništa nije ucinjeno da se pomogne ženi da ne bude silovana i smatrala sam da je vreme da to ucinim", izjavila je 57-godišnja Sonette Ehlers, izumiteljica tvz. Rapexa. Naziv kondoma zapravo je složenica dviju engleskih rijeci rape (silovanje) i sex.

Ovaj bi zaštitni kondom, koji se nosi kao tampon, mogao drasticno smanjiti broj silovanja u svetu, nada se izumiteljica.

U Južnoafrickoj Republici, zemlji gdje se godišnje prijavi oko 50.000 silovanja i koje je nedavno proglašeno "svetskim glavnim gradom silovanja", Rapex je postao stvar kontroverze, jer ga mnogi smatraju barbarskim izumom.

Rapex se priljubi za kožu silovatelja, što ga zaboli i odvuce mu pažnju, dopuštajuci tako žrtvi da pobegne. Silovatelju ce, tvrdi izumiteljica, tada jedino biti na pameti potražiti pomoc doktora, nakon cega ce i policija moci delovati. Ovaj kondom, izradjen od lateksa, može se ukloniti jedino hirurškim putem.
Osim preventivnog delovanja od silovanja, ovaj kondom zaštitit ce tako žene i od neželjene trudnoce i spolno prenosivog AIDS-a, kojeg ima svaki deveti stanovnik Južnoafricke Republike.

Kondom još uvek nije isproban na muškarcima.




Leave a Reply.

    Author

    ๑۩۞۩๑ Radio Stela ๑۩۞۩๑ 

    Archives

    July 2012

    Categories

    All

    Tekstovi su preuzeti sa drugih izvora !